Nieuwe gratis app om hooikoorts voor te blijven. Lees meer...

1/04/2013: Nieuwe gratis app om hooikoorts voor te blijven. Lees meer...
Nieuwscategorieën: ALLERGISCHE NEUSVERKOUDHEID, Hooikoorts

MSD Belgium, een bedrijf uit de farmawereld, heeft een nieuwe app ontwikkeld. Deze app voorspelt tot vijf dagen op voorhand de plaatselijke concentratie aan pollen in de lucht. 

De 'Pollen-Info' app voor smartphones moet een hulp zijn voor mensen met een pollenallergie, beter bekend als hooikoorts. Zowat 3 miljoen Belgen zouden last hebben van allergische rinitis, de ontsteking van het neusslijmvlies door een allergische reactie. Pollenallergie is de meest voorkomende vorm van allergische rinitis.

Hooikoorts kan van februari tot september last veroorzaken. Die periode loopt parallel met de bloeiperiode van bomen, planten en grassen. De beste remedie om symptomen zoals loopneus, niesbuien en jeukende oogleden tegen te gaan bestaat erin tijdig de medicatie in te nemen. Helaas wachten heel wat mensen met medicatie in te nemen tot het moment waarop de symptomen verschijnen.

Dankzij de gratis app van MSD kan men voldoende op voorhand weten wanneer een risicovolle periode voor de deur staat en kan men daarop reageren door de behandeling te starten. De app combineert de weerberichten aan bijvoorbeeld de pollenkalenders en locatie. De app kan individueel afgestemd worden op zeven verschillende allergieën (els, berk, eik, cipres, es, grassen en brandnetel).

Wie geen smartphone heeft, kan gepersonaliseerde voorspellingen verkrijgen via www.pollen-info.be.